Article headline
Keuken met grandeur
Wonen

Keuken met grandeur

Debby Kuperus en Tim van Leeuwen wilden voor hun prachtige vrijstaande stolp een grote leefkeuken. Ze kwamen al snel uit op Grando, waar ze verliefd werden op een donkergrijs keukenblad met houtlookader. Dat blad werd dan ook het uitgangspunt voor de rest van de keuken.

Keuken met grandeur

Als je de woonkeuken van Debby en Tim binnenloopt, kun je een ‘wauw’ of ‘aaah’ nauwelijks onderdrukken. Buiten dat je bijna letterlijk niet om de keuken heen kunt – het kookeiland is ruim vijf meter lang – past hij ook zo mooi in de ruimte dat je niet anders dan onder de indruk kunt zijn. De barkrukken en de verlichting voegen daar nog een stukje extra warmte en gezelligheid aan toe. De grootste verrassing is misschien nog wel de oude staldeur achter het aanrecht, die nog gewoon open kan. Tim: “We wilden het kookeiland centraal in de ruimte en daarachter de rest van de keuken. De kastenwand staat precies tussen de twee vierkantpalen; het eiland staat er mooi op uitgelijnd.”

HOUTLOOKADER

Debby: “We waren gelijk verliefd op het donkergrijze keukenblad met houtlookader. Daar hebben we de rest van de keuken eigenlijk bij uitgezocht. De houtlookader past ook mooi bij het hout dat overal in huis terugkomt, en de zwarte paneeldeuren met grof geborstelde houtlook laten het blad nog mooier uitkomen. We zijn echt heel blij met onze keuken!”

STOER, ROBUUST EN UNIEK

Corine Lub van Grando: “Het was een ontzettend leuke uitdaging om voor deze ruimte samen met Tim en Debby de invulling te bepalen. Ze hadden zelf al in grote lijnen een opzet gemaakt, die we stap voor stap samen hebben gefinetuned. Wat deze keuken zo uniek maakt? De monumentale staldeur die behouden moest blijven, maakt deze keuken natuurlijk wel heel bijzonder. Verder is de combinatie van de zeer robuuste spoelbak met de klassieke messing patina Quooker ook erg goed gelukt en heeft deze keuken alles wat je maar kunt wensen op het gebied van apparatuur. Denk aan een luxe stoomoven van Siemens, een wijnklimaatkast, een Bora-kookplaat en natuurlijk een Quooker.

Voor meer informatie: grando.nl/hoorn of neem contact op via: 0229 230 333

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Verder lezen