Article headline
In de winkel bij Chantal van Partners at Home
Werken

In de winkel bij Chantal van Partners at Home

De klant is het belangrijkste in onze winkel...

In de winkel bij Chantal van Partners at Home

Inmiddels is Chantal al 11 jaar interieurstyliste. Geschoold als edelsmid kwam ze ‘per ongeluk’ in het vak terecht. Hoe gaat ze te werk?

"Allereerst spreken we iedereen aan die bij ons in de winkel komt. Dat gesprek kan alle kanten opgaan en dat is ook het leukste aan mijn werk. De grootste uitdaging ligt voor mij bij de gecompliceerdere klanten, dat vind ik interessant. Ik probeer écht in de huid te kruipen van de klant. Dat doe ik door heel veel te vragen. Vaak moet iemand er zelf nog achter komen wat zijn of haar stijl is. Daarin ben ik de ondersteunende factor. Meestal hebben mensen al over heel veel dingen nagedacht en komen ze met een moodboard binnen. Maar als het op de laatste dingen aankomt weten ze het niet meer. Dan ga ik aan het werk. Doordat ik precies weet wat onze winkel te bieden heeft, weet ik al snel welke kant ik met iemand op kan gaan. Het is meer werken op gevoel dan met theorie, het past niet in een hokje. Een jong stel wat hun eerste huis gaat kopen adviseer je heel anders dan een ouder echtpaar. Het liefst werk ik met klanten waar ik me helemaal in vast kan bijten, figuurlijk dan. Het is mooi om iemand die wat terughoudend binnenkomt voor me te winnen. Ze hebben bijvoorbeeld een prachtig huis gekocht, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Vooral als alles nog gedaan moet worden, komen klanten soms een beetje nerveus binnen. Wij kunnen ze van A tot Z helpen en het vertrouwen geven om de juiste keuzes te maken. Het is ook enorm leuk om huizen die helemaal prachtig ontworpen zijn door een architect nét nog even persoonlijker te maken. Een belangrijk aspect van mijn werk is ook de technische kant, die wordt vaak vergeten. Stel; iemand komt voor een potje verf, omdat de huidige verf bladdert. Dan is het altijd belangrijk om te vragen waarom de verf niet blijft zitten. Als je hierin niet goed doorvraagt, dan zou je zomaar iemand met de verkeerde verf naar huis sturen, waardoor het weer misgaat. Mijn werk is heel uiteenlopend. Maar het mooiste is als mensen hier blij de deur uit gaan en uiteindelijk nóg blijer in hun eigen huis naar binnen stappen."

PARTNERS AT HOME IS EEN UITGEBREIDE INTERIEURWINKEL OP DE WITTE PAAL IN SCHAGEN. U KUNT HIER TERECHT VOOR RAAMDECORATIE, VERF, GLAS, VLOEREN, BEHANG ÉN INTERIEURADVIES, BIJVOORBEELD VAN CHANTAL

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Verder lezen