Article headline
Het hele dak vol
Werken

Het hele dak vol

Je kunt er lang over praten, maar je kan het ook gewoon doen...

Het hele dak vol

De familie Köhne van Containerbox in Alkmaar, Heerhugowaard en Stompetoren bestaat uit echte aanpakkers. Ze zijn van het ‘niet lullen maar poetsen’ kaliber. In tien jaar tijd bouwden ze hun familiebedrijf uit naar een grote speler op het gebied van ‘self storage’. In dit afgelopen decennium stond Bas Zuurbier van Company Finance zij aan zij met de familie als het gaat om financiële zaken en investeringen. Zo ook toen vader André Köhne benaderd werd om de daken van de panden te voorzien van zonnepanelen.

Het hele dak vol

“Dat leek ons wel wat”, zegt André. Het dak van de nieuwe hal met containerboxen moest toch vernieuwd worden en daarna kon het worden voorzien van zonnepanelen.

“Je kan er lang over praten, maar je kan het ook gewoon doen”, zeiden André en Carlo, vader en zoon. En zo geschiedde. Het volledige dak werd voorzien van zonnepanelen, in totaal circa 2000 m2.

“Het mooie is dat het mes aan twee kanten snijdt”, licht Carlo toe. “Allereerst is het goed voor het milieu. Maar daarnaast maakt de meerjarige subsidie het financieel ook interessant. En tot slot, je reduceert natuurlijk de energienota.” Bas vult aan dat er daarnaast ook een Groenverklaring van RVO is verkregen, waardoor er een aanvullende korting mogelijk was op de financiering.

Groene ondernemers

“We wilden het wel proberen, die zonnepanelen”, zegt Carlo. “Er komt natuurlijk wel wat regelwerk bij en gelukkig heeft Bas hier ons ook in ondersteund en met ons meegedacht. We zijn erg blij met de zonnepanelen en ik wil in het bijzonder zeggen dat BE Plus Alkmaar en de gemeente Alkmaar ook enorm prettig hebben meegewerkt aan het hele traject.” “Daarbij vind ik al die zonnepanelen in het landschap zonde, ik zie daar liever bomen. Er zijn zoveel daken in Nederland, dus waarom gebruiken we die niet?”, voegt vader André toe. “We willen dus eigenlijk ook als voorbeeld fungeren voor andere ondernemers, die ook ‘groen’ willen zijn, want waarom zou je het niet doen?” zegt Carlo.

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen