Article headline
Even voorstellen: Jenny de Bakker
Werken

Even voorstellen: Jenny de Bakker

Jenny de Bakker (35) is een geboren en getogen Noord-Hollandse. Dankzij een stage bij Geert Klaver is ze aangestoken met het makelaarsvirus. Na een aantal jaar bij andere makelaarskantoren te hebben gewerkt werkt ze sinds 2018 weer bij Klaver Makelaardij.

Even voorstellen: Jenny de Bakker

Hoe ben je bij Klaver Makelaardij terechtgekomen?

“Ik heb ooit dankzij een stage bij Geert op het kantoor in Heerhugowaard kennis mogen maken met de makelaardij. Geert heeft mij toen echt aangestoken met het makelaarsvirus. De jaren daarna heb ik bij diverse makelaarskantoren gewerkt, tot ik in 2018 een vacature zag voor de binnendienst bij Klaver. Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken en Geert gebeld.”

Waarom wilde je graag terug?

“Ik werkte op dat moment al zo’n vijftien jaar in de makelaardij en wilde graag een nieuwe uitdaging. Mijn vader en oom hebben een onderneming in unieke auto’s, daarin ben ik opgegroeid. Klaver is dé makelaar in de regio met unieke panden, dus dat is gewoon een match!”

Wat doe je precies bij Klaver Makelaardij?

“Als assistent-makelaar ondersteun ik de buitendienst. Je bent betrokken bij het hele proces: van de brochure tot de akte van levering, en je hebt veel klantcontact. Ik haal daar heel veel voldoening uit en leer elke dag nog weer bij.”

Wat vind je het leukste aan je baan?

“Ieder verhaal is anders. De ene keer heb je een gezin met kinderen dat een stap wil maken naar een grotere woning met meer vrijheid. Een ander moment zit je bij klanten die hun hele leven op een en dezelfde plek wonen. In de basis zijn de werkzaamheden natuurlijk. hetzelfde, maar toch blijft het altijd maatwerk. Ik vind het mooi om steeds creatief mee te denken hoe we het beste resultaat voor de klant kunnen behalen.”

Wat is het mooiste compliment?

“Het mooiste compliment dat ik kan krijgen, is als ik de brochure van een huis heb gemaakt, en ze zeggen: als we geen verkoopplannen hadden, hadden we het zo zelf weer gekocht!”

Wanneer ben je trots op je werk?

“Als we met klanten het hele proces afsluiten, zij blij zijn en we het echt samen als team hebben gedaan.”

Wat weten je collega’s niet van je?

“Dat ik het fantastisch zou vinden om in een hutje op de hei te wonen. Het hoeft niet groot te zijn, maar wel lekker met wat grond voor wat schapen, kippen en een kas of moestuin. Heel kneuterig. Uiteindelijk blijf ik een meisje uit de klei.”

Wat heb je met Noord-Holland?

“Ik ben er geboren en getogen en woon er heel fijn. Het leuke is dat ik voor mijn werk nog steeds op plekken kom waar ik nog nooit eerder ben geweest. Elke keer kom ik weer tot de conclusie: wat is het hier toch mooi! We hebben een heel diverse natuur: bossen, de kust, polders...”

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

JENNY’S FAVORIETE HOTSPOTS IN NOORD-HOLLAND


PRACHTIGE NATUUR

“Het poldergebied richting De Beemster vind ik prachtig, net als de Harger- en Pettemerpolder. Je loopt aan de ene kant de polder in en aan de andere kant het strand op. Het is een heerlijk ontspannen plek om je gedachten even op pauze te zetten.”

MOOISTE PAND

“Er is een pand in de Beemster, De Eenhoorn, dat me altijd bij zal blijven. Deze stolp heeft zoveel karakteristieke elementen; het is echt een waanzinnig pand dat enorme indruk op me heeft gemaakt.”

WANDELEN

“Ik ben geen sporter, maar wandelen en lekker buiten zijn, vind ik heerlijk! In het bos, de polder of op het strand. Vaak stoppen we wel ergens om even lekker te zitten en koffie te drinken. Een specifieke favoriete plek hebben we niet, het is net waar we dan zijn.”

HEERLIJK ETEN

“We gaan heel graag eten bij Red Chilli, hier in Nieuwe-Niedorp. Het eten is daar zo lekker. Het Chinees-Vietnamese restaurant is ingericht als een Zuid-Chinese boerderij. Er wordt gekookt met verse producten uit de directe omgeving en je drinkt er mooie wijnen en bijzondere thee.”

LEUKSTE OVERNACHTINGSPLEK

“We gaan graag een nachtje naar L’Auberge Damhotel in Edam. Deze voormalige herberg heeft elf kamers, een leuke brasserie en een verwarmd terras. Het is een prachtig pand en we vinden het eten er heerlijk. Het leuke is dat de kaart er regelmatig wisselt, zodat je altijd verrast wordt.”

KLAVERKAAS

“Vaak gaan we in het weekend even bij Klaverkaas langs om kaas te kopen voor een lekker kaasplankje. Het is niet alleen hier op het dorp, maar het is ook echt de lekkerste kaas die ik ken. ’s Avonds lekker wijntje erbij en niets meer aan doen. Naast kaas ben ik trouwens gek op oesters.”

FAVORIETE DRANKJE

“Een “Cappu-Antje” hier bij ons op kantoor is ongetwijfeld de lekkerste cappuccino!”

WAT IS TYPISCH JENNY?

“No-nonsense. Verder ben ik een doorzetter, meedenker, en gooi ik niet zomaar de handdoek in de ring.”

No items found.
No items found.

Partner

Geen gerelateerde posts gevonden

Verder lezen