Zo wordt uw keuken één met de woning

“Wilt u een nieuwe keuken die helemaal past bij uw karakteristieke woning? Kies dan een keukenspecialist die óók een goede timmerman is!” Alstublieft: gratis advies van Corina en Dirk uit Zwaagdijk. In hun prachtige stolpboerderij kreeg de nieuwe keuken vorm met onder meer een stijlvolle kamer en suite. Wij mochten binnenkijken.

Door
Text Link
op
This is some text inside of a div block.
Categorie:
Text Link

De bijna negentigjarige Westfriese stolp was toe aan renovatie. Corina en Dirk besloten het grondig aan te pakken. De oude koeienstallen werden verbouwd tot bijkeuken en berging. Het slaapkamertje tussen de keuken en woonkamer is weggebroken. “Vroeger sliepen mijn ouders daar”, vertelt Dirk. Hij woont hier al zijn hele leven. “Nu ontstond hier ineens veel extra leefruimte.”

Landelijke droomkeuken
In een grote ruimte hoort een grote keuken, vonden Corina en Dirk. Maar die moest wel perfect bij de sfeer van hun boerderij passen. Corina’s zus wist wel een adres... “Zo belandden we in de showroom van Ant. Duijn Keukens in Heerhugowaard. En inderdaad, daar stond ‘ie! Onze landelijke droomkeuken. We hebben nog wel verder gezocht, maar tegen beter weten in. Dit was ‘m gewoon.”

Al onze wensen ingetekend
Het eerste vervolggesprek met Ant. Duijn Keukens herinnert Dirk zich goed: “De ontwerper pakte onze tekeningen erbij en begon op zijn computer te schetsen. Een dubbele wasbak, grote vriezer en grote koelkast: al onze wensen werden er direct in opgenomen. Inclusief vitrinekasten en robuuste schouw. Die horen bij een boerenkeuken.”“Met hetzelfde gemak timmeren deze jongens een kastenwand in de stijl van je keuken”


Inclusief kamer en suite

Een paar weken later was het definitieve ontwerp klaar. De keuken werd van de woonkamer gescheiden door kamer en suite. Deze schuifdeurwand, met links en rechts hoge kasten, werd ook door de vaklieden van Ant. Duijn Keukens getimmerd. “Van hetzelfde materiaal en in dezelfde kleur als de keuken. Alles in een keer helemaal af. Perfect”, aldus Corina.

Maatwerk tussen plafondbalken
De handige vakmannen maakten ook aanpassingen aan de keukenkasten mogelijk. Zo wilde Corina naast de schouw graag extra diepe planken met ronde hoeken. “Was geen probleem! Dat is toch heerlijk? Als je ook zag hoe die jongens geduldig de bovenkant afwerkten... allemaal maatwerk tussen de oude scheve plafondbalken. Maar het is super goed gelukt.”


Verwonderende reacties

Inmiddels heeft de keuken al tot heel wat verwondering geleid. Dirk: “Laatst zei iemand: Wauw, het is alsof de keuken oorspronkelijk bij deze boerderij hoort; het lijkt wel een museum!” Het echtpaar krijgt dan ook vaak de vraag wie dit voor hen heeft gemaakt. Corina lacht: “Als je je keuken écht onderdeel wilt laten zijn van jouw woning, dan moet je bij Ant. Duijn Keukens zijn.”


Ant. Duijn Keukens

072-5714108

Hasselaarseweg 21

Heerhugowaard

Corwin Stam

Hoogwouder Corwin Stam schrijft teksten en fotografeert voor allerhande bedrijven, overheden en vakbladen. De vader van drie kinderen, die ook graag tekent, voetbalt en vist, opereert vanuit Stamland. Hier smelten nuchterheid, creativiteit en inlevingsvermogen samen tot effectieve communicatie.