Spekken Interieur levert een droom op maat

Van woonboerderij naar droomboerderij. Het klinkt prachtig, maar waar begin je? Zo ook vroegen Kimm en Rober zich af, de trotse bewoners van een prachtige boerderijwoning gelegen in Wognum.

Door
Text Link
op
This is some text inside of a div block.
Categorie:
Text Link

Van woonboerderij naar droomboerderij. Het klinkt prachtig, maar waar begin je? Zo ook vroegen Kimm en Rober zich af, de trotse bewoners van een prachtige boerderijwoning gelegen in Wognum. De twee kwamen al snel tot de conclusie dat dit de keuken moest zijn. Het is de plek waar je samenkomt, de dag start met een kopje koffie, de avond begint met het diner en soms ook afsluit met een borrel.

Het canvas voor deze droomwoning was echter niet leeg. Er zou rigoureus geschoven moeten worden om de keuken op de perfecte plek te krijgen. In de achterkamer. Daar waar de grote openslaande deuren het daglicht binnenhalen en je op een zomerse lenteochtend zo met je ontbijt de tuin inloopt. Het was de beste plek voor de leefkeuken.

Van afmeten tot afwerken

Met de ideeën op papier klopten Kimm en Rober aan bij Spekken Interieur. Het stel had goede ervaring bij het familiebedrijf waar ze ook hun andere op maat gemaakte keuken hadden laten ontwerpen en vervaardigen. Tijdens het gesprek werd er direct vorm gegeven aan hun wensen. Hieruit vloeide het ontwerp voor een 4,5 meter lang kookeiland en brede kastenwanden voort. Een keuken met gewicht om zo balans te brengen in de ruime woning. Toch is dit gewicht niet enkel optisch, met het hardstenen blad van 10 centimeter dik en een totaal gewicht van 400 kilogram is de keuken qua fysieke massa ook van postuur.

Een keuken met inhoud

Onder het robuuste blad verschuilen slimme technieken die het gebruik van de keuken nog prettiger maken. Zo huist het een geïntegreerde kookplaat met afzuigunit en recirculatiesysteem, een Quooker kraan en topkwaliteit inbouwapparatuur. De kastenwand biedt naast een vaatwasser op hoogte ook voldoende ruimte voor alle andere keukenhulpjes en boodschappen. Kortom, een keuken die je van alle gemakken voorziet. Een eigenschap die Rober en Kimm met hun drukke levensstijl belangrijk vinden in een keuken.

Een plek van komen

Zoals met iedere keuken, heeft ook deze haar favoriete plekjes. Wil je jezelf culinair uitleven? Dan sta je aan het grote werkblad helemaal goed. Toch liever de ander coördineren bij het koken, de krant lezen of nog wat werk doen? Dan zit je perfect aan de overstek van het eiland. Kortom, het is een plek waar je samenkomt. Hier wordt niet alleen gekookt, hier wordt geleefd.

Ook jouw droomkeuken realiseren? Ga voor meer projecten en informatie naar www.spekkeninterieur.nl.

Foto's: Charlotte Kap

No items found.