Boudewijn Hosmus: Vleugje Thailand in unieke keuken

Twee jaar lang maakten Fabrizio en Amber mooie herinneringen in Thailand. Terug in Nederland wilden zij hun interieur dolgraag een Thais tintje geven.

Door
Text Link
op
This is some text inside of a div block.
Categorie:
Text Link

Sweet Thai memories, made in Anna Paulowna


Twee jaar lang maakten Fabrizio en Amber mooie herinneringen in Thailand. Terug in Nederland wilden zij hun interieur dolgraag een Thais tintje geven. “De keukenontwerper stelde bamboe, koperen details en groen behang voor… We wisten meteen genoeg. En hij kon óók een bijpassende haardmeubel en inloopkast maken!”


Uniek ontwerp

Die keukenontwerper ontmoetten de Amsterdammers op de vt wonen&design beurs. “Het was vlak voor sluitingstijd, maar al snel vlogen er ideeën over tafel die nog geen enkele keukenmaker voor ons had bedacht”, vertelt Fabrizio. Zo belandden hij en Amber in de showroom van Boudewijn Hosmus in Anna Paulowna. Samen kwamen ze tot een uniek, persoonlijk ontwerp. Speels en sfeervol, met veel natuurlijke materialen. 


Naadloos aanrechtblad
Het keramische aanrechtblad kreeg een tussenstuk van eikenhout. De materialen worden gescheiden door een koperen strip, die doorloopt in de plint tegen de wand. Een verrassend detail, maar ook meteen een slim foefje. Fabrizio: “Werkbladen hebben een maximale lengte. Door verschillende materialen te gebruiken, kun je het blad verlengen zonder lelijke naden. Zelf had ik dit nooit zo bedacht.”


“De speakers zijn weggewerkt in mooi oud hout. Dat had Boudewijn nog liggen. Welke keukenbouwer denkt nou zo ver mee?”


Tips interieurstylist

Elke ochtend als Amber het groene behang ziet, wordt ze blij. Het is gekocht bij Huis van Middenmeer, de interieurstylist waarmee Boudewijn Hosmus samenwerkt. “Het groen, bamboe, eikenhout en het koper geven samen precies dat vleugje Thailand. Alles vormt een natuurlijk geheel, ook met de woonkamer”, vertelt Amber. 

Luxe apparatuur
Op verzoek van het stel is de keuken voorzien van hoogwaardige apparatuur. De stoomoven kan met de telefoon worden bediend. De koelkast heeft verstelbare legplanken met individuele verlichting. En in het kookeiland is een Kaelo wijnkoeler geïntegreerd. Amber: “Vooraf heb je bepaalde ideeën, maar in gesprek met een kenner ontdek je pas hoe je je budget optimaal besteedt.”


Ook meubel en inloopkast
Nu Fabrizio en Amber een creatieve ambachtsman over de vloer hadden, pakten ze meteen door. Boudewijn Hosmus maakte een stijlvol witgrijs haardmeubel, een praktische inloopkast en hij verwerkte de Sonos speakers in kopstukken van palen uit een oude boerderij. “Die had hij nog liggen. Geweldig toch! We zijn zó blij met het resultaat. En dat allemaal dankzij dat laatste uurtje op de beurs...”


Boudewijn Hosmus Keukenambacht

0223-520 055

Kruiswijk 30

Anna Paulowna

Corwin Stam

Hoogwouder Corwin Stam schrijft teksten en fotografeert voor allerhande bedrijven, overheden en vakbladen. De vader van drie kinderen, die ook graag tekent, voetbalt en vist, opereert vanuit Stamland. Hier smelten nuchterheid, creativiteit en inlevingsvermogen samen tot effectieve communicatie.